Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole im. Adama Żeromskiego

Logo - Przedszkole im. Adama Żeromskiego

Załącznik

Treść
Znak sprawy: P.im.A.Ż.212/1/23 Nałęczów, dnia 06.12.2022r. Przedszkole im. Adama Żeromskiego ul. Ewy Szelburg Zarembiny 1 24-150 Nałęczów tel. 81/5014027 SPECYFIKACJA WARUNKÓW ZAMÓWIENIA Tryb udzielenia zamówienia: podstawowy bez przeprowadzenia negocjacji na podstawie art. 275 pkt.1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo Zamówień Publicznych (Dz.U. z 2021 r. poz. 1129 z póź.zm.), zwanej dalej ustawą PZP Na zadanie pod nazwą: „Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych w 2023 roku” Zatwierdzam Dyrektor Przedszkola im. Adama Żeromskiego w Nałęczowie Jolanta Maria Madejska ………………………………………………………. Znak sprawy: P.im.A.Ż.212/1/23 1. NAZWA I ADRES ZAMAWIAJĄCEGO: Przedszkole im. Adama Żeromskiego w Nałęczowie ul. Ewy Szelburg Zarembiny 1, 24-150 Nałęczów tel.: 81 5014027 Adres poczty elektronicznej: e-mail: przedszkole@naleczow.pl Elektroniczna skrzynka podawcza: /PAZNALECZOW/SkrytkaESP znajdująca się na platformie ePUAP pod adresem https://epuap.gov.pl/wps/portal Adres strony internetowej prowadzonego postępowania: https://miniportal.uzp.gov.pl/ 2.TRYB UDZIELANIA ZAMÓWIENIA 1) Postępowanie prowadzone jest w języku polskim w trybie podstawowym z wyborem najkorzystniejszej oferty bez przeprowadzenia negocjacji , na podstawie art. 275 pkt.1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo Zamówień Publicznych. 2) Wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w obwieszczeniu Prezesa Urzędu Zamówień Publicznych wydanym na podstawie art. 3 ust. 3 ustawy PZP, tj. kwoty 140 000 euro. 3) Miejsce publikacji SWZ, zmian, wyjaśnień treści SWZ oraz innych dokumentów zamówienia: strona internetowa prowadzonego postępowania https://miniportal.uzp.gov.pl/ 4) W zakresie nieuregulowanym w niniejszej SWZ zastosowanie mają przepisy ustawy Prawo Zamówień Publicznych wraz z aktami wykonawczymi do ustawy oraz przepisy Kodeksu cywilnego. 3. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: 1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola im. Adama Żeromskiego w Nałęczowie zgodnie z załącznikiem cenowym na poszczególne zadania. 2) Formularze cenowe są integralną częścią SWZ zawierającą wykaz asortymentu i ilości produktów żywnościowych, które stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres trwania umowy. Formularze cenowe stanowią załącznik nr 2 do SWZ. 3) Ilości podane w załączniku cenowym są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający w związku ze zmieniającą się w ciągu roku liczbą osób żywionych zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia ilości towarów wynikających z załączników -formularza cenowego na poszczególne zadania stanowiących przedmiot dostawy. Wykonawcy nie przysługują roszczenia związane ze zmniejszeniem lub zwiększeniem ilości przedmiotu dostawy. 4) Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować telefonicznie lub mailem przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw. Produkty spożywcze muszą by dostarczane samochodem Dostawcy spełniającym wymogi sanitarne, w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym. 5) Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego. 6) Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021) oraz warunki zawarte w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 poz.1154). 7) Przedmiot zamówienia obejmuje transport oraz wyładunek asortymentu do miejsca przeznaczenia tj. magazynu żywnościowego w Przedszkolu im. Adama Żeromskiego, ul. Ewy Szelburg Zarembiny 1 24-150 Nałęczów. 8) Zastosowanie wskazanych w dokumentacji Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech jakościowych przedmiotu zamówienia –podyktowane są zapewnieniem preferowanej dla przedmiotu zamówienia najwyższej jakości dostarczanych produktów. 9) W przypadku zaproponowania gramatury zbliżonej do oczekiwanej przez Zamawiającego, obowiązkiem Wykonawcy będzie dokonanie stosownych przeliczeń i zaoferowania ilości produktu w innym opakowaniu (zbliżonej wielkości), która pokryje zapotrzebowanie Zamawiającego określone w kalkulacjach cenowych. 10) Zamawiający zastrzega sobie prawo do każdorazowego sprawdzenia towaru w momencie dostawy. 11) Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych tylko na pełne części (zadania). 12) Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 13) Przedmiot dostawy: Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na jedenaście zadań. Zadanie nr 1 dotyczy dostawy warzyw korzeniowych, bulwiastych, liściastych, ziemniaków oraz owoców. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na zadanie nr 1 do niniejszej specyfikacji. Warzywa i owoce powinny być świeże, jędrne bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez objawów gnicia, śladów pleśni i zmarznięcia. KOD CPV 03221100-7 warzywa korzeniowe i bulwiaste; KOD CPV 03221300-9 warzywa liściaste; KOD CPV 03221400-0 warzywa kapustne; KOD CPV 03222300-6 owoce inne niż tropikalne; KOD CPV 03212100-1 ziemniaki; KOD CPV 03222110-7 owoce tropikalne; KOD CPV 03222200-5 owoce cytrusowe. Zadanie nr 2 dotyczy dostawy mrożonek warzywnych i innych przetworów mrożonych. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na zadanie nr 2 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 15331170-9 warzywa mrożone; KOD CPV 15896000-5 produkty głęboko mrożone. Zadanie nr 3 dotyczy dostawy pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na zadanie nr 3 do niniejszej specyfikacji. Dodatkowe wymagania dot. jakości produktów: Bułki grahamki - pieczywo spożywcze mieszane, produkowane z mąki żytniej i pszennej i mąki graham, na kwasie, kwasie z dodatkiem drożdży lub na drożdżach, z dodatkiem soli, mleka oraz innych dodatków smakowych, zgodnie z recepturą właściwą dla wypieku bułek, struktura i konsystencja – podłużna lub okrągła bułka, z poprzecznym podziałem lub bez, skórka chropowata, barwa: skórki – jasnobrązowa do ciemnobrązowej ( nie dopuszcza się barwienia pieczywa za pomoc słodu jęczmiennego lub karmelu). Chleb razowy pieczony według receptury z mąki żytniej razowej z pełnego przemiału. Składniki: mąka żytnia, żytnia razowa, woda, cukier, sól. Chleb orkiszowy pieczywo spożywcze mieszane, produkowane z mąki orkiszowej i pszennej, na zakwasie, zakwasie z dodatkiem drożdży lub na drożdżach, z dodatkiem soli. Piernik ciemnobrązowe ciasto robione z mąki, mleka, jajek, cukru, miodu, przyprawione zgodnie z recepturą właściwą dla wypieku tego ciasta opcjonalnie przełożone dżemem lub konfiturą owocową. KOD CPV 15810000-9 pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciasta. Zadanie nr 4 dotyczy dostawy mięsa i produktów mięsnych oraz wędlin. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na zadanie nr 4 do niniejszej specyfikacji. Produkt świeży, jędrny bez oznak mrożenia z podanym terminem ważności. Barwa mięsa zgodna z naturalną konsystencją, zapach zgodny z naturalnym. Powierzchnia przekroju wędlin lekko wilgotna. Smak i zapach charakterystyczny dla danego gatunku. Niedopuszczalny smak i zapach obcy. Mięso świeże, bez wylewów krwawych, bez obcych zapachów, barwa naturalna i charakterystyczna dla danego gatunku mięsa. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach przystosowanych do przewozu mięsa i wędlin, mięso surowe nie może być przewożone razem z wędliną. KOD CPV 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne; KOD CPV 15131130-5 wędliny; Zadanie nr 5 dotyczy dostawy drobiu i wyrobów drobiowych. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na zadanie nr 5 do niniejszej specyfikacji. Produkt świeży, jędrny bez oznak mrożenia z podanym terminem ważności. Barwa mięsa zgodna z naturalną konsystencją, zapach zgodny z naturalnym. Elementy – mięśnie piersiowe kurczaka pozbawione skóry, kości i ścięgien, dopuszcza się niewielkie rozerwania oraz nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielenia skóry i kośćca, barwa naturalna, charakterystyczna. Nie dopuszcza się wylewów krwawych. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach przystosowanych do przewozu mięsa i wędlin, mięso surowe nie może być przewożone razem z wędliną. KOD CPV 15111200-6 drób; KOD CPV 15131500-0 produkty drobiowe. Zadanie nr 6 dotyczy dostawy różnych produktów spożywczych. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na zadanie nr 6 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 15800000-6 Różne produkty spożywcze; KOD CPV 15411200-4 Olej spożywczy; KOD CPV 15610000-7 Produkty przemiału ziarna; KOD CPV 15330000-0 przetworzone owoce i warzywa. Zadanie nr 7 dotyczy dostawy ryb i ryb przetworzonych. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na zadanie nr 7 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowe; KOD CPV 15220000-6 ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb. Zadanie nr 8 dotyczy dostawy mleka i przetworów mlecznych. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na zadanie nr 8 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 15500000-3 produkty mleczarskie; KOD CPV 15540000-5 produkty serowarskie; KOD CPV 15551000-5 jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne. Zadanie nr 9 dotyczy dostawy jaj. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na zadanie nr 9 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 03142500-3 jaja. Zadanie nr 10 dotyczy dostawy dań gotowych. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na zadanie nr 10 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 158943-4 dania gotowe. Zadanie nr 11 dotyczy dostawy wody mineralnej. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na zadanie nr 11 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 15981000-8 wody mineralne. 4.WYMAGANIA DOTYCZĄCE SPOSOBU REALIZACJI ZAMÓWIENIA: 1) Dostawy należy realizować w dni robocze najpóźniej w ciągu 1 dnia od przesłania zamówienia mailem lub telefonicznie, wyspecjalizowanym transportem, który spełnia wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemu HACCP, na koszt i ryzyko Wykonawcy. Nie dopuszcza się dostaw za pośrednictwem przewoźników. 2) Asortyment dostaw oraz zamawiane ilości określi zamawiający w przesłanym drogą faksową, mailową lub telefoniczną zamówieniu. 3) Harmonogram realizacji dostaw poszczególnych zadań z rozładunkiem w magazynie żywnościowym zamawiającego w godzinach: a) pieczywo dostawa codziennie do godz. 6.30, b) mięso i wędliny dostawa trzy razy w tygodniu do godz. 8.00, c) drób dostawa raz w tygodniu do godz. 8.00, d) nabiał i produkty mleczarskie dostawa trzy razy w tygodniu do godz. 6.30, e) warzywa i owoce dostawa codziennie do godz. 7.00, f) mrożonki dostawa raz w tygodniu do godz. 9.00, g) art. spożywcze dostawa raz w tygodniu do godz. 8.00, h) ryby dostawa raz w tygodniu do godz. 8.00, i) jaja dostawa raz w tygodniu do godz. 8.00. j) dania gotowe dostawa raz w miesiącu do godz. 7.30 k) woda mineralna dostawa dwa razy w miesiącu do godz. 9.00 4) Minimalny okres przydatności do spożycia w dniu dostawy powinien wynosić ¾ okresu określonego przez producenta na opakowaniu a w przypadku zadania nr 6 minimum 1 rok. 5) Termin płatności przelewem minimum 21 dni, maksymalnie 30 dni. Z chwilą wyboru najkorzystniejszych ofert na dostawę żywności na poszczególne zadania Zamawiający dodatkowo zawiadomi oferentów o terminie podpisania umowy. 5. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA Zamówienia realizowane będą sukcesywnie od 02.01.2023 do dnia 29.12.2023 roku na każde zadanie. 6. INFORMACJE O SPOSOBIE POROZUMIEWANIA SIĘ, ŚRODKACH KOMUNIKACJI ELEKTRONICZNEJ, PRZY UŻYCIU KTÓRYCH ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE KOMUNIKOWAŁ SIĘ Z WYKONAWCAMI. 1)W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu działającego pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu pod adresem https://epuap.gov.pl/wps/portal. 2)Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji. 3)Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępnym pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi oraz Regulaminie ePUAP. 4)Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego Regulaminu. 5)Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia i wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB. 6)Za datę przekazania oferty i oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP, podmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w postępowaniu, przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP. 7)W postępowaniu o udzielenie zamówienia korespondencja elektroniczna (inna niż oferta Wykonawcy i załączniki do oferty) odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal (Formularz do komunikacji). Korespondencja przesłana za pomocą tego formularza nie może być szyfrowana. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawca posługują się numerem ogłoszenia BZP. 8)Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej, na adres email: przedszkole@naleczow.pl Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 r. poz. 2452) oraz rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 r. poz. 2415). 9)Zamawiający nie przewiduje komunikowania się z Wykonawcami w inny sposób niż przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, wskazanych w SWZ. 7. OSOBY WSKAZANE DO POROZUMIEWANIA SIĘ Z WYKONAWCAMI 1) Pracownicy Zamawiającego uprawnieni do bezpośredniego kontaktowania się z Wykonawcami: - Intendentka Joanna Serafin tel.81/5014027, godziny pracy, w których udzielane są informacje dotyczące przetargu: od poniedziałku do piątku w godzinach 10.00-14.00. lub 2) Sekretarka Janina Jarosz tel. 81/5014027, godziny pracy, w których udzielane są informacje dotyczące przetargu: od poniedziałku do piątku w godzinach 10.00-14.00. 8.OPIS WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONANIA OCENY SPEŁNIENIA TYCH WARUNKÓW ORAZ DOKUMENTÓW POTWIERDZAJĄCYCH SPEŁNIENIE TYCH WARUNKÓW: 1) Wykonawca winien zapoznać się dokładnie ze wszystkimi warunkami zamówienia. 2) Załączniki wg wzorów powinny zostać wypełnione przez Wykonawcę bez wyjątku i ściśle według postanowień zawartych w warunkach zamówienia bez dokonania w nich zmian przez Wykonawcę. 3) W przypadku, gdy jakakolwiek część powyższych dokumentów nie dotyczy wykonawcy, wpisuje się „nie dotyczy”. 4) Wykonawca poniesie wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty. 5) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 108 ust. 1  ustawy PZP. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia -załącznik nr 5 do SWZ, zamawiający odstępuje od warunku opisu w tym zakresie. b) spełniają warunki określone w art. 112 ustawy PZP, a mianowicie: 1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym; 2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów; 3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej; 4. zdolności technicznej lub zawodowej. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Wykonawca potwierdza spełnienie warunku przez złożenie oświadczenia, o którym mowa w art. 112 ustawy PZP – załącznik nr 4 do SWZ. 6) Wykonawca potwierdza wdrażanie bądź stosowanie wdrożonego systemu HACCP -załącznik nr 7 do SWZ. 7) Zamawiający wymaga również w tym zakresie, by Wykonawca złożył oświadczenie, że oferowane produkty spożywcze są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2020 r. poz.2021) -załącznik nr 6 do SWZ. 8) Ocena spełniania przez Wykonawcę wymaganych warunków nastąpi na podstawie załączonych do oferty dokumentów i oświadczeń. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że w/w warunki Wykonawca spełnia na dzień składania oferty. 9) Oferta winna być złożona w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego. 9. WYKAZ DOKUMENTÓW JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY: 1) Pisemne oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków o których mowa w art. 112 ustawy PZP -załącznik nr 4 do SWZ, podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub osobistym. 2) Pisemne oświadczenie Wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 108 ust. 1  ustawy PZP -załącznik nr 5 do SWZ, podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub osobistym. 3) Aktualny odpis z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert wymagana forma dokumentu-oryginał lub kopia poświadczona „za zgodność z oryginałem” przez Wykonawcę). 4) Jeżeli Wykonawca przy realizacji zamówienia będzie korzystał z zasobów innych podmiotów składa -zał. nr 9 do SWZ, podpisany kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub osobistym. 5) Wypełniony i podpisany druk oferty, który stanowi załącznik do specyfikacji -Formularz ofertowy -załącznik nr 1 do SWZ, podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub osobistym. 6) Wypełniony załącznik cenowy stanowiący załącznik nr 2 od zadania nr 1 do nr 9 w zależności od asortymentu w formacie pdf podpisany kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub osobistym oraz plik w formacie excel. 7) Podpisany projekt umowy -załącznik nr 3 do SWZ kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub osobistym. 8) Pełnomocnictwo dla osoby składającej oferty w przypadku działania Wykonawcy przez pełnomocnika (oryginał lub kopia poświadczona przez udzielającego pełnomocnictwa). 9) Pełnomocnictwa dla pełnomocnika ustanowionego przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego (oryginał lub kopia poświadczona przez udzielającego pełnomocnictwa). 10) Informacja o przynależności bądź braku przynależności do grupy kapitałowej -załącznik nr 8 do SWZ podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub osobistym. 11) Oświadczenie potwierdzające, że oferowane produkty spożywcze są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020 r. poz.2021) załącznik nr 6 do SWZ podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub osobistym. 12) Oświadczenie dotyczące wdrażania bądź stosowania wdrożonego systemu HACCP- załącznik nr 7 do SWZ podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub osobistym. 10.WYMAGANIA DOTYCZĄCE WADIUM 1) Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium. 11.TERMIN ZWIĄZANIA OFERTĄ 1) Wykonawca pozostanie związany ofertą przez 30 dni od dnia terminu składania ofert. 2) W przypadku gdy wybór najkorzystniejszej oferty nie nastąpi przed upływem terminu związania ofertą określonego w pkt.1, Zamawiający przed upływem terminu związania ofertą zwraca się jednokrotnie do Wykonawców o wyrażenie zgody na przedłużenie tego terminu o wskazany przez niego okres, nie dłuższy niż 30 dni. 3) Przedłużenie terminu związania ofertą, o którym mowa w ust. 2, wymaga złożenia przez Wykonawcę pisemnego oświadczenia o wyrażeniu zgody na przedłużenie terminu związania ofertą. 12. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA OFERTY 1) Formularz ofertowy powinien być sporządzony wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji wraz z załącznikiem cenowym w formacie .pdf. oraz xls. – który stanowi załącznik nr 2. 2) Do oferty winny być załączone wszystkie dokumenty wymagane odpowiednimi postanowieniami specyfikacji, w tym podpisany projekt umowy. 3) Oferta oraz załączniki do oferty muszą być sporządzone w formie pisemnej elektronicznej, w języku polskim, czytelnie –na komputerze. 4) Zaleca się, aby wszystkie zapisane strony oferty ponumerować kolejnymi numerami. 5) W przypadku, gdyby Wykonawca, jako załącznik do oferty, dołączył kopię jakiegoś dokumentu powyższa kopia winna być potwierdzona za zgodność z oryginałem przez uprawnionego przedstawiciela Wykonawcy. 6) Wykonawca przedstawi ofertę zgodne z wymaganymi warunkami zamówienia. 7) Wszystkie załączniki do oferty stanowiące oświadczenia Wykonawcy winny być podpisane przez upoważnionego przedstawiciela Wykonawcy, w przypadku naniesienia zmian, także wszelkie miejsca, w których Wykonawca je naniósł. 8) Pełnomocnictwo do podpisania oferty powinno być dołączone do oferty, o ile nie wynika z innych dokumentów załączonych przez Wykonawcę. 9) Produkt podany w ofercie przez Wykonawcę jest produktem, który Wykonawca po wygraniu zamówienia będzie musiał dostarczyć i nie może go zamienić bez pisemnej zgody Zamawiającego. 10) Wykonawca nie może wprowadzić zmian w ofercie po upływie terminu składania ofert. 13. SPOSÓB OBLICZENIA CENY 1) Cena oferty uwzględnia wszystkie zobowiązania, musi być podana w PLN z wyodrębnieniem należnego podatku VAT do dwóch miejsc po przecinku. 2) Cena podana w ofercie powinna obejmować wszystkie koszty i składniki związane z terminowym wykonaniem zamówienia oraz warunkami stawianymi przez Zamawiającego. 3) Cena może być tylko jedna za oferowany przedmiot zamówienia, nie dopuszcza się wariantowości cen. 4) Cena nie ulega zmianie przez okres ważności oferty (związania ofertą). 5) Cenę należy obliczyć zgodnie z obowiązującymi w dniu złożenia oferty przepisami prawa. 6) W formularzu cenowym podaną cenę jednostkową netto każdego przedmiotu zamówienia należy pomnożyć przez ilość, otrzymując wartość netto. Następnie wartość netto należy pomnożyć przez podaną stawkę VAT, otrzymując wartość VAT. Następnie należy zsumować wartość netto i wartość VAT otrzymując wartość brutto każdego przedmiotu zamówienia. 7) Wartość oferty stanowi suma zawartych w kolumnie wartości brutto wszystkich asortymentów. 8) Cenę za wykonanie przedmiotu zamówienia należy przedstawić w „Formularzu cenowym” stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. Zamawiający udostępnia wykonawcy do wyboru plik formularza cenowego w formacie „excel” z formułami. Uwaga!! W przypadku błędnego obliczania ceny, zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za treść oferty sporządzonej przez wykonawcę z udostępnionymi formułami w formacie excel 14. MIEJSCE I TERMIN SKŁADANIA ORAZ OTWARCIA OFERT 1) Oferty wraz z załącznikami należy złożyć za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku dostępnego na ePUAP i udostępnionego na miniPortalu. Sposób złożenia oferty opisany został w Instrukcji użytkownika dostępnej na miniPortalu do dnia 15.12.2022r. do godz. 9.00. 2) Oferty złożone po terminie zostaną odrzucone. 3) Dla ofert przesłanych za pomocą Formularza do złożenia, wycofania oferty na „ekranie sukcesu” otrzyma numer oferty generowany przez ePUAP. Ten numer należy zapisać i zachować. Będzie on potrzebny do ewentualnego wycofania oferty. 4) Wykonawca przed upływem terminu składania ofert może wycofać ofertę za pośrednictwem Formularza do wycofania oferty dostępnego na ePUAP i udostępnionego na miniPortalu. Sposób wycofania oferty został opisany w instrukcji użytkownika dostępnej na miniPortalu. 5) Wykonawca po upływie terminu do składania ofert nie może wycofać złożonej oferty. 6) Oferty zostaną otwarte w dniu 15.12.2022 r. o godz. 9.30. 7) Otwarcie ofert jest niejawne. 8) Bezpośrednio przed otwarciem ofert Zamawiający poda kwotę, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zadań. 9) Zamawiający niezwłocznie po otwarciu ofert udostępnia na stronie internetowej prowadzącego postepowanie następujące informacje: a) nazwy lub imiona i nazwiska , siedziby lub miejsca prowadzonej działalności gospodarczej lub miejsca zamieszkania wykonawców, których oferty zostały otwarte, b) ceny w złożonych ofertach. 10) W przypadku awarii systemu informatycznego, która spowoduje brak możliwości otwarcia ofert w terminie określonym w pkt. 6 otwarcie ofert nastąpi niezwłocznie po usunięciu awarii. 11) Zamawiający poinformuje o zmianie terminu otwarcia ofert na stronie internetowej prowadzonego postepowania. 16. KRYTERIA BADANIA I OCENY OFERT 1) Zamawiający uzna oferty za spełniające wymagania i przyjmie do szczegółowego rozpatrywania, jeżeli: a) oferta została złożona w określonym przez Zamawiającego terminie, b) oferta spełnia wymagania określone specyfikacją, c) Wykonawca przedstawił ofertą zgodną, co do treści z wymaganiami Zamawiającego. 2) Kryterium wyboru oferty stanowi: najniższa cena oferty (brutto) 3) Maksymalna ilość punktów możliwa do uzyskania wg przedstawionego kryterium - 100. 4) Sposób oceny ofert: Ilość punktów dla każdej oferty zostanie wyliczona według poniższego wzoru odrębnie dla każdej części. W zakresie kryterium cena, oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów. Ocena punktowa w kryterium ceny dokonana zostanie zgodnie z formułą: Cena najniższej zaproponowanej oferty liczba punktów = -------------------------------------------------------x 100% (1%=1 pkt) Cena ofertowa badana Obliczenia dokonywane będą do dwóch miejsc po przecinku. 5) Za najkorzystniejszą w zakresie każdej części, zostanie uznana oferta Wykonawcy, która nie podlega odrzuceniu, spełni wszystkie postanowienia SWZ oraz uzyska największą liczbę punktów z powyższego kryterium. 6) W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. Niedopuszczalne jest prowadzenie między Zamawiającym a Wykonawcą negocjacji dotyczących złożonej oferty oraz dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej treści. 7) Zamawiający w celu ustalenia, czy oferta zawiera za niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, zwraca się do Wykonawcy o udzielenie w określonym terminie wyjaśnień dotyczących elementów oferty mających wpływ na wysokość ceny. 8) Zamawiający odrzuca oferty Wykonawcy, który nie złożył wyjaśnień lub jeżeli dokonana ocena wyjaśnień wraz z dostarczonymi dowodami potwierdza ,że oferta zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia. 9) Wykonawca, który złożył oferty zawierając inne omyłki polegające na niezgodności ze specyfikacją warunków zamówienia, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty, zostanie poinformowany o ich poprawieniu i jeżeli w terminie trzech dni od daty otrzymania zawiadomienia nie zgodzi się na ich poprawienie, jego oferta zostanie odrzucona. 17. OBOWIĄZUJĄCA WALUTA DO PROWADZENIA ROZLICZENIA MIĘDZY ZAMAWIAJĄCYM, A WYKONAWCĄ Walutą obowiązująca dla zamówienia jest PLN. 18. INFORMACJE O FORMALNOŚCIACH, JAKIE POWINNY ZOSTAĆ DOPEŁNIONE PO WYBORZE OFERTY W CELU ZAWARCIA UMOWY W SPRAWIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO : 1) Niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający powiadomi wszystkich Wykonawców, którzy ubiegali się o udzielenie zamówienia, o wynikach postępowania, zgodnie z art. 252 ustawy PZP oraz udostępni tę informację na stronie internetowej prowadzonego postępowania. 2) Zamawiający powiadomi wykonawców, których oferty zostały odrzucone lub zostali wykluczeni, podając uzasadnienie faktyczne i prawne. 3) Wykonawca, którego ofertę wybrano jako najkorzystniejszą zostanie dodatkowo poinformowany o terminie i miejscu zawarcia umowy. 4) Umowa będzie podpisana przez Zamawiającego i wybranego Wykonawcę, z uwzględnieniem art. 577 ustawy PZP, w terminie nie krótszym niż 5 dni od przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty, jeżeli zawiadomienie to zostało przesłane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. 5) Jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana, uchyla się od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego Zamawiający wybierze spośród pozostałych ofert, bez przeprowadzania ponownej oceny, najkorzystniejszą ofertę. 6) Istotne postanowienia umowy zawarte są we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 3 do SWZ. 19. WYMAGANIA DOTYCZĄCE ZABEZPIECZENIA NALEŻYTEGO WYKONANIA UMOWY: Zamawiający nie żąda od wykonawcy zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 20. POSTANOWIENIA UMOWY ISTOTNE DLA STRON 1) Zamawiający informuje, że Wykonawca będzie zobowiązany do podpisania umowy w formie zgodnej z projektem umowy załączonym do SWZ. 2) Zamawiający działając w oparciu o art. 455 ust. 1 ustawy PZP określa następujące okoliczności, które mogą spowodować konieczność wprowadzenia zmian w treści zawartej umowy w stosunku do treści złożonej oferty: ◦ ustawowa zmiana stawki podatku VAT, ◦ zmiana danych lub przekształcenie podmiotu -Wykonawcy lub Zamawiającego. Wzór umowy jest zawarty w załączniku nr 3 do SWZ. 21. KLAUZULA INFORMACYJNA Z ART. 13 RODO Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119z 04.05.2016, str. 1), dalej, jako: „RODO”, informuję, że: 1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Przedszkole im. Adama Żeromskiego w Nałęczowie, ul. Ewy Szelburg Zarembiny 1, 24-150 Nałęczów; 2) Inspektorem Ochrony Danych Osobowych w Przedszkolu im. Adama Żeromskiego w Nałęczowie jest Pani Ewa Kowalska, kontakt: te.: (81) 565-77-01, e-mail:ewa.kowalska@devcomm.pl; 3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit.c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego prowadzonym w trybie przetargu podstawowego; 4) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. –Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1843 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”; 5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; 6) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; 7) W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; 8) Posiada Pani/Pan: - na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; - na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych - na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków określonych w art. 18 ust. 2 RODO; - prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w rozumieniu RODO, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, adres: ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie Pani/Pana danych narusza przepisy RODO; 9) Nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO; 10) Informujemy również, że Administrator dokłada wszelkich starań, aby zapewnić niezbędne środki fizycznej, technicznej i organizacyjnej ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym, lub umyślnym zniszczeniem, przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystaniem czy dostępem, zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami prawa. Załączniki do SWZ : 1. Załącznik Nr 1 – formularz ofertowy, 2. Załącznik Nr 2 - formularze cenowe, 3. Załącznik Nr 3 – projekt umowy, 4. Załącznik Nr 4 – oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, 5. Załącznik Nr 5 – oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania, 6. Załącznik Nr 6 - oświadczenie o stosowaniu przepisów ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia, 7. Załącznik Nr 7 - oświadczenie o wdrożeniu systemu HACCP, 8. Załącznik Nr 8 - oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej, 9. Załącznik Nr 9 - zobowiązanie innych przedmiotów, Załącznik nr 1 do SWZ ...................................... /pieczęć Wykonawcy/ Formularz Ofertowy zadania „Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych w 2023 roku” dla Przedszkola im. Adama Żeromskiego w Nałęczowie Nazwa i siedziba oferenta …….……………………………………….…………………………………………………….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………… NIP………………………………………………………………………...………......................................................... REGON......................................................................................................................................... tel./fax.......................................................................................................................................... Nr. konta bankowego................................................................................................................... Adres e-mail................................................................................................................................. Adres skrzynki ePUAP ……………………………………………………………………………………………………………. Nawiązując do Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia …….............. , zgodnie z zasadami określonymi w Prawie zamówień publicznych oraz z wymogami SWZ: 1. Oferujemy wykonanie, Zadanie Nr............. zamówienia określonego w SWZ za cenę netto: .................................................................................................................................................... w tym podatek VAT wg obowiązującej stawki ..................................................................................................................................................... Razem brutto ..................................................................................................................................................... Słownie: ..................................................................................................................................................... Termin płatności przelew ............. dni. 2. Oświadczamy, że zapoznaliśmy się z SWZ i nie wnosimy do niej zastrzeżeń oraz uzyskaliśmy potrzebne informacje do przygotowania oferty. 3. Oświadczamy, że uważamy się za związanych niniejszą ofertą przez czas wskazany w SWZ. 4. Zamówienie zamierzamy wykonać sami. 5. Oświadczamy, że dostawy towaru będą realizowane specjalistycznym transportem zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi środków transportu żywności i w terminach wskazanych w SWZ dla: Zadania Nr ............................................... . 6. Oświadczamy, iż dostarczane produkty będą miały w dniu dostawy minimalny termin przydatności do spożycia ¾ okresu określonego przez producenta na opakowaniu a w przypadku zadania nr 6 minimum 1 rok. 7. Oświadczam, że w razie wybrania naszej oferty zobowiązujemy się do podpisania umowy na warunkach zawartych we wzorze umowy dołączonym do SWZ oraz w miejscu i terminie określonym przez Zamawiającego. 8. Oświadczam, że oferta nie zawiera/ zawiera (właściwe podkreślić) informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Informacje takie zawarte są w następujących dokumentach: ...................................................... ...................................................... 9. Uzasadnienie, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa: ..................................................................................................................................................... ..................................................................................................................................................... Uwaga! W przypadku braku wykazania, że informacje zastrzeżone stanowią tajemnice przedsiębiorstwa lub niewystarczającego uzasadnienia, informacje te zostaną uznane za jawne. 10. Oświadczamy, że wypełniliśmy obowiązki informacyjne przewidziane w art. 13 lub art. 14 RODO wobec osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio lub pośrednio pozyskałem w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego w niniejszym postępowaniu. Ofertę składamy na ................................ kolejno ponumerowanych stronach. Na ofertę składają się następujące dokumenty/oświadczenia: 1.............................................. 2.............................................. 3............................................... 4............................................... 5............................................... ……............................, data ............... ........................................................... (podpis(y) osób uprawnionych do reprezentacji Wykonawcy ...................................... /pieczęć Wykonawcy/ Załącznik nr 2 do SWZ ZADANIE NR 1 Dostawa warzyw korzeniowych, bulwiastych, liściastych, ziemniaków oraz owoców Ceny oferty za wykonanie zadania / przedmiotu zamówienia: L.p. Nazwa przedmiotu Ilość JM Cena jednostkowa netto Stawka Vat Wartość netto Wartość VAT Wartość brutto 1 Arbuz 300 kg. 2 Banany żółte 900 kg. 3 Borówka 120 Kg. 4 Brzoskwinie 300 kg. 5 Buraki czerwone 500 kg. 6 Cebula zwykła 650 kg. 7 Cukinia 50 kg. 8 Czereśnie 50 kg. 9 Dynia Hokkaido 100 kg. 10 Fasola drobna 50 kg. 11 Fasola gruba 50 Kg. 12 Gruszki 1200 kg. 13 Jabłka deserowe (typu champion, lobo, gloster) 1 500 kg. 14 Jeżyny 50 szt. 15 Kapusta biała 300 kg. 16 Kapusta czerwona 160 kg. 17 Kapusta kiszona(skład: kapusta min. 97%, marchew 1,5%,sól, przyprawy, bez konserwantów) 500 kg. 18 Kapusta pekińska 300 kg. 19 Kiełki rzodkiewki 200 g 80 szt. 20 Kiełki słonecznika 200g 80 szt. 21 Kiwi 300 kg. 22 Koper zielony pęczek 100g 500 szt. 23 Malina 100 kg. 24 Mandarynki 200 kg. 25 Marchew 750 kg. 26 Morele 120 kg. Nektarynki 200 kg. 27 Ogórki kiszone (skład: ogórek, sól, woda, przyprawy, bez konserwantów) 700 kg. 28 Ogórki zielone szklarniowe 350 kg. 29 Papryka czerwona 230 kg. 30 Pieczarka 110 kg. 31 Pietruszka zielona pęczek 100g 50 szt. 32 Pomidory szklarniowe 600 kg. 33 Por 250 kg. 34 Rzodkiewka pęczek 200g 400 szt. 35 Sałata masłowa 250g 130 szt. 36 Sałata lodowa 300g 600 szt. 37 Seler 150 kg. 38 Szczypior pęczek 100g 900 szt. 39 Śliwki krajowe 250 kg. 40 Truskawki 115 kg. 41 Winogrona białe 300 kg. 42 Winogrona różowe 160 kg. 43 Ziemniaki młode jadalne, typ B (żółte, czerwone) towar metkowany z odmianą towaru. Zdrowe, kształtne, suche, nie uszkodzone, jednolite odmianowo, nie zapleśniałe. 500 kg. 44 Ziemniaki jadalne, typ B (żółte, czerwone) towar metkowany z odmianą towaru, zdrowe, kształtne suche, nie uszkodzone, jednolite odmianowo, nie zapleśniałe. 6500 kg. 45 Melon 100 kg. RAZEM (Uwaga!) Wyliczoną wartość zamówienia z poz. Razem należy przenieść do formularza ofertowego. …………………………………………………….………………… (Data i podpis upoważnionej osoby lub osób) ...................................... /pieczęć Wykonawcy/ Załącznik nr 2 do SWZ ZADANIE NR 2 Dostawa mrożonek warzywnych i innych przetworów mrożonych. Ceny oferty za wykonanie zadania / przedmiotu zamówienia: L.p. Nazwa przedmiotu Ilość JM Cena jednostkowa netto Stawka Vat Wartość netto Wartość VAT Wartość brutto 1 Brokuły (opakowanie 2,5 kg) 180 kg. 2 Brukselka (opakowanie 2,5 kg) 100 kg. 3 Fasolka żółta cięta (opakowanie 2,5kg) 190 kg. 4 Groszek zielony (opakowanie 2,5 kg) 120 kg. 5 Kalafior (opakowanie 2,5kg) 230 kg. 6 Maliny (opakowanie 2,5 kg) 30 kg. 7 Mieszanka kompotowa (opakowanie 2,5kg) 200 kg. 8 Szpinak rozdrobniony (opakowanie 2,5kg) 100 kg. 9 Truskawki (opakowanie 2,5 kg) 200 kg. 10 Włoszczyzna paski (opakowanie 2,5kg) 1200 kg. 11 Zupa jarzynowa (opakowanie 2,5kg) 140 kg. RAZEM (Uwaga!) Wyliczoną wartość zamówienia z poz. Razem należy przenieść do formularza ofertowego. …………………………………..………………………………… (Data i podpis upoważnionej osoby lub osób) ...................................... /pieczęć Wykonawcy/ Załącznik nr 2 do SWZ ZADANIE NR 3 Dostawy pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich. Ceny oferty za wykonanie zadania / przedmiotu zamówienia: L.p. Nazwa przedmiotu Ilość JM Cena jednostkowa netto Stawka Vat Wartość netto Wartość VAT Wartość brutto 1 Babka piaskowa 150 g 160 szt. 2 Bułka grahamka 45g 2500 szt. 3 Bułka kukurydziana 50 g 450 szt. 4 Bułka tarta opakowanie 1 kg 150 kg. 5 Bułka maślana 60 g 1500 szt. 6 Bułka wyborowa 350 g (krojona) 450 szt. 7 Chleb graham 500g (krojony) 500 szt. 8 Chleb pszenno żytni 550 g (krojony) 1200 szt. 9 Chleb orkiszowy 500 g (krojony) 600 szt. 10 Chleb razowy ze słonecznikiem 500 g (krojony) 600 szt. 11 Chleb niskoglikemiczny 300 g (krojony) 25 szt. 12 Piernik 150 g 160 szt. 13 Pączek 80g 320 szt. 14 Rogal maślany nadziewany 60 g 800 szt. RAZEM (Uwaga!) Wyliczoną wartość zamówienia z poz. Razem należy przenieść do formularza ofertowego. ……………………………………….……………..………… (Data i podpis upoważnionej osoby lub osób) ...................................... /pieczęć Wykonawcy/ Załącznik nr 2 do SWZ ZADANIE NR 4 Dostawy mięsa i produktów mięsnych oraz wędlin. Ceny oferty za wykonanie zadania / przedmiotu zamówienia: L.p. Nazwa przedmiotu Ilość JM Cena jednostkowa netto Stawka Vat Wartość netto Wartość VAT Wartość brutto 1 Blok szynkowy (szynka konserwowa wieprzowa, o zawartości mięsa nie mniej niż 70% bez MOM) 10 kg. 2 Kiełbasa krakowska sucha (o zawartości mięsa nie mniej niż 78%, bez MOM) 30 kg. 3 Kiełbasa szynkowa (min 70% mięsa, bez MOM) 30 kg. 4 Kiełbasa zwyczajna (min 65% mięsa, średnio rozdrobniona, parzona, bez MOM) 100 kg. 5 Parówki cienkie z szynki (min 90% mięsa, max 10% tłuszczu, bez MOM) 120 kg. 6 Kiełbasa żywiecka sucha (min 75% mięsa, bez MOM) 30 kg. 7 Polędwica sopocka (min 75% mięsa, bez MOM) 30 kg. 8 Szynka b/k świeża 600 kg. 9 Łopatka b/k świeża 750 kg. 10 Schab b/k świeży 350 kg. 11 Wołowina udziec świeży 60 kg. 12 Polędwiczki wieprzowe 100 Kg. Razem (Uwaga!) Wyliczoną wartość zamówienia z poz. Razem należy przenieść do formularza ofertowego. ………………………………………………………………………… (Data i podpis upoważnionej osoby lub osób) ...................................... /pieczęć Wykonawcy/ Załącznik nr 2 do SWZ ZADANIE NR 5 Dostawy drobiu i wyrobów drobiowych Ceny oferty za wykonanie zadania / przedmiotu zamówienia: L.p. Nazwa przedmiotu Ilość JM Cena jednostkowa netto Stawka Vat Wartość netto Wartość VAT Wartość brutto 1 Filet z kurczaka b/s świeży 200 kg. 2 Kurczak świeży 300 kg. 3 Filet z indyka świeży 250 kg. 4 Udziec z kurczaka świeży 500 kg. 5 Mięso gulaszowe z indyka 240 kg. RAZEM (Uwaga!) Wyliczoną wartość zamówienia z poz. Razem należy przenieść do formularza ofertowego. …………………………………………………….………………… (Data i podpis upoważnionej osoby lub osób) ...................................... /pieczęć Wykonawcy/ Załącznik nr 2 do SWZ ZADANIE NR 6 Dostawy różnych produktów spożywczych. Ceny oferty za wykonanie zadania / przedmiotu zamówienia: L.p. Nazwa przedmiotu Ilość JM Cena jednostkowa netto Stawka Vat Wartość netto Wartość VAT Wartość brutto 1 Bazylia 10g 40 szt. 2 Budyń (waniliowy, śmietankowy) 1,3kg BEZ CUKRU 20 szt. 3 Chrzan tarty 300g 15 szt. 4 Cukier opakowanie 1 kg 350 kg. 5 Cukier puder 500g 10 szt. 6 Cukier waniliowy 12g 100 szt. 7 Curry 20g 10 szt. 8 Cynamon 20g 20 szt. 9 Czosnek granulowany 3k g 4 szt. 10 Dżem owocowy - 100% owoców 280 g 90 szt. 11 Deser sojowy 125 g (waniliowy, czekoladowy, kokosowy) 500 szt. 12 Gałka muszkatołowa ( mielona) 20g 30 szt. 13 Groch łuskany 5 kg 45 kg. 14 Groszek konserwowy 400g (skład: groszek, woda, sól, bez konserwantów) 50 szt. 15 Groszek ptysiowy 250 g 15 kg. 16 Galaretka owocowa 77g (różne smaki) 450 szt. 17 Galaretka owocowa 77g (różne smaki) BEZ CUKRU 20 szt. 18 Herbata liściasta czarna 100g 40 szt. 19 Herbata owocowa mix (20 torebek x 3g) 800 op. 20 Kakao ciemne 150g 50 szt. 21 Kasza bulgur opakowanie 5 kg 70 kg. 22 Kasza gryczana opakowanie 1 kg 70 kg. 23 Kasza jęczmienna gruba opakowanie 1 kg 100 kg. 24 Kasza jęczmienna pęczak opakowanie 1 kg 90 kg. 25 Kasza manna opakowanie 1 kg 20 kg. 26 Kawa Inka 200g puszka 20 szt. 27 Kasza kuskus 500g 70 szt. 28 Ketchup łagodny 450g (min 180g pomidorów w 100g produktu, bez benzoesanu sodu, bez konserwantów, pasteryzowany) 80 szt. 29 Kisiel owocowy 1,0 kg (różne smaki) BEZ CUKRU 15 szt. 30 Koncentrat barszczu 300 ml (bez syropu glukozowo -fruktozowego i glutaminianu sodu) 50 szt. 31 Kukurydza konserwowa 400g (skład: kukurydza, woda, sól, bez konserwantów) 150 szt. 32 Koncentrat pomidorowy 200g 30% 200 szt. 33 Koncentrat pomidorowy 950g 30% 60 szt. 34 Koper suszony 6 g 500 szt. 35 Kurkuma 20g 40 szt. 36 Liść laurowy 100g 30 szt. 37 Majeranek 250g 8 szt. 38 Majonez słoik 700 ml bez substancji konserwujących (żółtko jaja, olej, sól, woda, przyprawy naturalne) 70 szt. 39 Makaron ryżowy nitka 200 g 20 szt. 40 Makaron wstążka 2kg (100% mąki z pszenicy durum) 100 kg. 41 Mąka pszenna typ 500 1kg 350 kg. 42 Makaron łazanki 2kg (100% mąki z pszenicy durum) 100 kg. 43 Makaron nitka cięta 2kg (100% mąki z pszenicy durum) 60 kg. 44 Makaron świder 5 kg (100% mąki z pszenicy durum) 800 kg. 45 Makaron zacierka 4 jajeczny 250 g 70 szt. 46 Mąka ziemniaczana opakowanie 1 kg 50 kg. 47 Miód naturalny 1kg wielokwiatowy 170 szt. 48 Mleko UHT 3,5% tłuszczu 200 ml (białe) 5000 szt. 49 Mus z owoców 100% 100g 3000 szt. 50 Mus owocowo warzywny 100% 100g 3000 szt. 51 Musztarda 180g (sarepska) 120 szt. 52 Napój ryżowy 1l karton BEZ CUKRU 80 szt. 53 Napój migdałowy 1l karton BEZ CUKRU 80 szt. 54 Napój sojowy 1l karton BEZ CUKRU 35 szt. 55 Napój sojowy 250 ml (waniliowy, czekoladowy) 250 szt. 56 Natka pietruszki suszona 6 g 500 szt. 57 Ocet jabłkowy 0,5 l 50 szt. 58 Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia opakowanie 5 l 460 l. 59 Oregano 10g 40 szt. 60 Papryka wędzona mielona 20g 150 szt. 61 Papryka słodka mielona 16g 150 szt. 62 Pestki dyni łuskane 1kg 30 szt. 63 Pieprz czarny (mielony) 1 kg 3 szt. 64 Pieprz ziołowy 360g 50 szt. 65 Płatki jęczmienne błyskawiczne 400g 20 szt. 66 Płatki kukurydziane 1 kg 30 szt. 67 Płatki owsiane górskie 400g 50 szt. 68 Płatki ryżowe 250 g 25 szt. 69 Pomidory suszone płatki (bez dodatku soli i substancji konserwujących) 30g 100 szt. 70 Pomidory Pellati puszka 2550g 30 szt. 71 Proszek do pieczenia 30g 25 szt. 72 Przyprawa do piernika 20g 30 szt. 73 Rozmaryn 20g 40 szt. 74 Ryż paraboiled 5 kg 300 kg. 75 Słonecznik łuskany 1kg 10 szt. 76 Soda oczyszczona 100g 30 szt. 77 Sok owocowy karton 100% 5l (jabłko lub jabłko gruszka) 900 szt. 78 Sól warzona spożywcza, jodowana, biała 1kg 170 kg. 79 Śliwka suszona 200g 100 szt. 80 Tymianek 20g. 50 szt. 81 Wafle ryżowe naturalne 15g 6000 szt. 82 Wafle kukurydziane 35g 3000 szt. 83 Chrupki kukurydziane 300g 70 szt. 84 Woda mineralna niegazowana 0,5l 300 szt. 85 Ziele angielskie całe 100g 40 szt. 86 Zioła prowansalskie 10g 25 szt. 87 Żur na zakwasie w butelce 500 ml (skład: woda, mąka żytnia, sól, czosnek) 10 szt. 88 Żurawina suszona 200g 200 szt. 89 Erytrol 250g 15 szt. RAZEM (Uwaga!) Wyliczoną wartość zamówienia z poz. Razem należy przenieść do formularza ofertowego. …………………………………………………………………… (Data i podpis upoważnionej osoby lub osób) ...................................... /pieczęć Wykonawcy/ Załącznik nr 2 do SWZ ZADANIE NR 7 Dostawy ryb i ryb przetworzonych. Ceny oferty za wykonanie zadania / przedmiotu zamówienia: L.p. Nazwa przedmiotu Ilość JM Cena jednostkowa netto Stawka Vat Wartość netto Wartość VAT Wartość brutto 1 Filety z dorsza standard A do 5% glazury 250 kg. 2 Makrela wędzona 30 kg. 3 Filety z miruny ze skórą Standard A do 5% glazury 250 kg. 4 Filety z miruny bez skóry Standard A do 5 % glazury 250 kg. 5 Konserwa makrela w pomidorach 170g 300 szt. 6 Filet z okonia nilowego 250 kg. 7 Tuńczyk w sosie własnym 170 g 100 szt. RAZEM (Uwaga!) Wyliczoną wartość zamówienia z poz. Razem należy przenieść do formularza ofertowego. …………..……………………………..……………………… (Data i podpis upoważnionej osoby lub osób) ...................................... /pieczęć Wykonawcy/ Załącznik nr 2 do SWZ ZADANIAE NR 8 Dostawy mleka i przetworów mlecznych. Ceny oferty za wykonanie zadania / przedmiotu zamówienia: L.p. Nazwa przedmiotu Ilość JM Cena jednostkowa netto Stawka Vat Wartość netto Wartość VAT Wartość brutto 1 Drożdże spożywcze 100g 20 szt. 2 Jogurt naturalny 1 kg 810 szt. 3 Jogurt owocowy 150 ml, bez mleka w proszku 3500 szt. 4 Jogurt naturalny 150ml 3500 szt. 5 Masło extra (min 82% tłuszczu)bez oleju palmowego 200g 1600 sz.t 6 Mleko 2% pasteryzowane 3400 l. 7 Masło roślinne 500g 20 szt. 8 Ser żółty (różne gat.)klasa I, bez oleju palmowego i mleka w proszku 40 kg 9 Serek homogenizowany 140g 175 szt. 11 Śmietana 18% 500ml 1400 szt. 13 Twaróg półtłusty bez mleka w proszku, klasa I. 250 kg RAZEM (Uwaga!) Wyliczoną wartość zamówienia z poz. Razem należy przenieść do formularza ofertowego. ………………………………………………………………………… (Data i podpis upoważnionej osoby lub osób) ...................................... /pieczęć Wykonawcy/ Załącznik nr 2 do SWZ ZADANIE NR 9 Dostawy jaj. Ceny oferty za wykonanie zadania / przedmiotu zamówienia: L.p. Nazwa przedmiotu Ilość JM Cena jednostkowa netto Stawka Vat Wartość netto Wartość VAT Wartość brutto 1 Jaja klasy A L>63g, z chowu ściółkowego lub wolnowybiegowego 5000 szt. RAZEM (Uwaga!) Wyliczoną wartość zamówienia z poz. Razem należy przenieść do formularza ofertowego. …………………………..…………………………………………… (Data i podpis upoważnionej osoby lub osób) ...................................... /pieczęć Wykonawcy/ Załącznik nr 2 do SWZ ZADANIE NR 10 Dostawy dań gotowych. Ceny oferty za wykonanie zadania / przedmiotu zamówienia: L.p. Nazwa przedmiotu Ilość JM Cena jednostkowa netto Stawka Vat Wartość netto Wartość VAT Wartość brutto 1 Naleśniki z serem 100 kg. 2 Pierogi ruskie 110 kg. 3 Pierogi z mięsem 110 kg. 4 Pierogi z serem 110 kg. 5 Pierogi z soczewicą 110 kg. RAZEM (Uwaga!) Wyliczoną wartość zamówienia z poz. Razem należy przenieść do formularza ofertowego. …………………………………………….…………………………… (Data i podpis upoważnionej osoby lub osób) ...................................... /pieczęć Wykonawcy/ Załącznik nr 2 do SWZ ZADANIE NR 11 Dostawy wody mineralnej. Ceny oferty za wykonanie zadania / przedmiotu zamówienia: L.p. Nazwa przedmiotu Ilość JM Cena jednostkowa netto Stawka Vat Wartość netto Wartość VAT Wartość brutto 1 Woda niegazowana butla 19 l + dystrybutor ( prosimy o wycenę tylko butli z wodą, dzierżawa dystrybutora - odrębna umowa ) 160 szt. RAZEM (Uwaga!) Wyliczoną wartość zamówienia z poz. Razem należy przenieść do formularza ofertowego. …………..…………………………….…………………………… (Data i podpis upoważnionej osoby lub osób) Załącznik nr 3 do SWZ Wzór umowy UMOWA DOSTAWY NR ………..….. / 20.............. zawarta w dniu ..................................... w Nałęczowie pomiędzy : Przedszkole im. Adama Żeromskiego w Nałęczowie ul. Ewy Szelburg Zarembiny 1, 24-150 Nałęczów reprezentowanym przez: Jolanta Maria Madejska - Dyrektor zwanym dalej Zamawiającym a ........................................................................................................................................ z siedzibą w............................................... przy ul. ...........................................nr......... reprezentowanym przez: .................................................................., zwanym dalej Wykonawcą, NIP ................................................ o treści następującej: § 1. 1. Zamawiający zleca, a Wykonawca przyjmuje do realizacji sukcesywne dostarczanie przedmiotu dostawy, zwanych dalej towarem do Przedszkola im. Adama Żeromskiego w Nałęczowie. 2. Szczegółowy zakres zamówienia zawiera załącznik nr 1, a ceny jednostkowe towaru, zawiera załącznik nr 2 do niniejszej umowy. 3. Maksymalną wartość przedmiotu zamówienia strony ustalająca na podstawie załącznika nr 2 zadanie nr............ do SWZ, formularz asortymentowo-cenowy na kwotę ogółem: ……………………….……. brutto/PLN słownie: .............................................................................../, w tym wartość netto ............................. PLN/słownie ......................................................./, wartość VAT ...................... PLN z zastrzeżeniem zmiany w zakresie zamówienia w przypadku zmiany ilości żywionych osób. 4. Wynagrodzenie należne dostawcy z tytułu wykonania niniejszej umowy obejmuje wszelkie koszty, jakie zobowiązany jest on ponieść w związku z realizacją umowy. Zadanie nr ………….. dostawa .......................................................... termin dostawy od 02.01.2023 do 29.12.2023. § 2 1. Produkty żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno -epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego. 2. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 poz.1154). 3. Produkty spożywcze muszą być dostarczane samochodem własnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym lub opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, wydanie towaru obejmuje rozładunek w miejscu dostawy tj. magazyn Zamawiającego. Wykonawca zabezpiecza należycie towar na czas przewozu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za asortyment i jakość zamawianego towaru. 4.Towar zakwestionowany Wykonawca wymieni na inny pełnowartościowy w ciągu 24 godzin od momentu dostawy - dotyczy produktów dostarczanych dwa lub trzy razy w tygodniu, natomiast produkty dostarczane codziennie w ciągu 45 minut od zakwestionowania towaru. 5. Na prośbę Zamawiającego, Wykonawca przedłoży dowody potwierdzające zgodność dostarczonych towarów z obowiązującymi normami jakości artykułów żywnościowych dopuszczonych do sprzedaży. 6. Wykonawca zobowiązuje się w przypadku zaistnienia nieprzewidzianych okoliczności uniemożliwiających wykonawcy terminowe zrealizowanie dostawy, w ciągu 45 minut zapewnić usługę zastępczą, aby dowóz produktów a tym samym przygotowanie i podanie posiłku mogło odbyć się terminowo, pod rygorem zastosowania przez Zamawiającego zakupu interwencyjnego. 7. Wykonawca udziela gwarancji na przydatność do spożycia dostarczonych produktów, przy czym terminy ważności produktów dostarczanych będą miały minimum ¾ okresu przydatności do spożycia deklarowanego przez producenta w dniu dostawy a w przypadku zadania nr 6 minimum 1 rok. 8. Integralną część niniejszej umowy stanowią; a) oferta wraz z formularzem cenowym złożona w postępowaniu o udzielenie zamówienia, b) specyfikacja warunków zamówienia. § 3 1. Zamawiającemu służy prawo zmniejszenia lub zwiększenia ilości towarów stanowiących przedmiot dostawy, a wynikającej z załącznika nr. 2 do umowy. Wykonawca zrzeka się wszelkich roszczeń związanych ze zmniejszeniem lub zwiększeniem ilości przedmiotu dostawy. 2. Za datę wykonania umowy uważa się datę dostarczenia Zamawiającemu ostatniej partii przedmiotu zamówienia lub termin zakończenia trwania umowy. § 4 1. Wykonawca zapoznał się z dokumentacją i zaakceptował wszystkie dokumenty wchodzące w skład dokumentacji w postępowaniu 2. Warunkiem wystawienia faktury przez Wykonawcę jest wykonanie dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia i potwierdzeniu odbioru podpisem uprawnionej osoby upoważnionej ze strony Zamawiającego. § 5 Zapłata należności następować będzie przelewem w ciągu .............. dni na konto w Banku .................................................................................................................................................. § 6 1. Umowa zostaje zawarta na czas określony tj. od dnia 02.01.2023 r. do dnia 29.12.2023 r. 2. Strony ustalają, że w przypadku powtarzających się zastrzeżeń co do jakości towarów oraz terminu dostaw, Zamawiający dopuszcza możliwość zerwania umowy po uprzednim poinformowaniu o tym fakcie Wykonawcy. 3. Zamawiającemu przysługuje prawo do odstąpienia od umowy za 30 -dniowym okresem wypowiedzenia w przypadku: a) upadłości lub rozwiązania firmy Wykonawcy oraz gdy zostanie wydany nakaz zajęcia majątku Wykonawcy w zakresie uniemożliwiającym prawidłową realizację przedmiotu zamówienia, b) gdy Wykonawca trzykrotnie nie dotrzymał terminu dostawy lub jakości towarów. Odstąpienie od umowy powinno nastąpić w formie pisemnej pod rygorem nieważności. § 7 W sprawach nie uregulowanych w umowie będą miały zastosowanie przepisy ustawy Kodeks Cywilny. § 8 1. Wykonawca zobowiązuje się zapłacić Zamawiającemu kary umowne w przypadku odstąpienia od umowy z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy w wysokości 20% wynagrodzenia brutto w umowie. 2. Zamawiający zobowiązuje się zapłacić Wykonawcy kary umowne w przypadku odstąpienia od umowy przez Zamawiającego w całości (z wyłączeniem odstąpienia od umowy przez Zamawiającego w razie zaistnienia okoliczności powodujących, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy), w wysokości 20 % wynagrodzenia brutto określonego w umowie. 3. Jeżeli szkody poniesione przez strony przewyższą wysokość zastrzeżonych kar umownych, każda ze stron może dochodzić pozostałej części odszkodowania na zasadach ogólnych. § 9. Umowę spisano w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach po jednym dla każdej ze stron. Zobowiązanie wynikające z operacji gospodarczej stanowiącej przedmiot umowy mieści się w planie finansowym wydatków i jednostka posiada środki finansowe na ich pokrycie. ............................................. ………..……………………………… Wykonawca Zamawiający OŚWIADCZAM, ŻE AKCEPTUJĘ PROJEKT NINIEJSZEJ UMOWY .............................................................................. / podpis Wykonawcy/ Załącznik nr 4 do SWZ ...................................................................... ……………………..……………. dnia ………...……….. /pieczęć firmowa Wykonawcy/ OŚWIADCZENIE o spełnianiu warunków wynikających z art. o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 112 ustawy PZP Przystępując do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego zgodnie z ustawy Prawo Zamówień Publicznych na: Sukcesywną dostawę produktów żywnościowych do Przedszkola im. Adama Żeromskiego w Nałęczowie w 2023 r. Ja....................................................................... /imię i nazwisko/ reprezentując firmę: ............................................................................ /nazwa firmy/ Oświadczam, że: 1) Jestem uprawniony do występowania w obrocie prawnym, spełniam warunki udziału w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia. 2) Posiadam uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają posiadanie takich uprawnień. 3) Posiadam/ nie posiadam zdolność techniczną lub zawodową oraz dysponuję potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia*. 4) Znajduję się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Prawdziwość powyższych danych potwierdzam(y) własnoręcznym podpisem świadom(i) odpowiedzialności karnej z art. 297 kk. ..........................., dnia. ........................ …………….......................................... Podpis osób uprawnionych do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy oraz pieczątka Załącznik nr 5 do SWZ Wykonawca: ............................................................................................... ............................................................................................... (pełna nazwa/firma, adres, w zależności od podmiotu: NIP/PESEL, KRS/CEiDG) reprezentowany przez: ................................................................................ (imię, nazwisko, stanowisko/podstawa do reprezentacji) OŚWIADCZENIE WYKONAWCY składane na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (dalej jako: ustawa PZP), dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu na potrzeby postępowania o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych w 2023 roku”, prowadzonego przez Przedszkole im. Adama Żeromskiego w Nałęczowie Znak: P.im.A.Ż.212/1/23 OŚWIADCZENIE WYKONAWCY: Oświadczam, że spełniam warunki udziału w postępowaniu określone przez zamawiającego w Specyfikacji warunków zamówienia. 1.OŚWIADCZENIE DOTYCZĄCE WYKONAWCY: Oświadczam, że nie podlegam wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 108 ust. 1  ustawy PZP. .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................... Prawdziwość powyższych danych potwierdzam(y) własnoręcznym podpisem świadom(i) odpowiedzialności karnej z art. 297 kk. ..................................... dnia ............................. ………………………………………………………….. /podpis Wykonawcy lub upoważnionego przedstawiciela/ Załącznik nr 6 do SWZ ................................................. …………………… dnia ........................... /pieczęć firmowa Wykonawcy/ OŚWIADCZENIE Przystępując do postępowania udzielenia zamówienia w trybie podstawowym bez przeprowadzenia negocjacji na podstawie art. 275 pkt.1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo Zamówień Publicznych (Dz.U. z 2021 r. poz. 1129 z póź.zm.), zwanej dalej ustawą PZP, na: Sukcesywną dostawę produktów żywnościowych do Przedszkola im. Adama Żeromskiego w Nałęczowie, w roku 2023 r. Ja (imię i nazwisko) .......................................................................................................................... reprezentując firmę ………………………………………………………………………………………………………………. ………………………………………….……………………………………………………………………………………………………. oświadczam, że oferowane przeze mnie artykuły są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (j.t.: Dz. U. z 2019 poz. 1252 ). Prawdziwość powyższych danych potwierdzam(y)własnoręcznym podpisem świadom(i) odpowiedzialności karnej z art.297kk. …………….………………………………. /podpis Wykonawcy lub upoważnionego przedstawiciela/ Załącznik nr 7 do SWZ ......................................... ............................ dnia........................... /pieczęć firmowa Wykonawcy/ OŚWIADCZENIE Przystępując do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie podstawowym bez przeprowadzenia negocjacji na podstawie art. 275 pkt.1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo Zamówień Publicznych (Dz.U. z 2021 r. poz. 1129 z póź.zm.), zwanej dalej ustawą PZP, na: Sukcesywną dostawę produktów żywnościowych do Przedszkola im. Adama Żeromskiego w Nałęczowie, w roku 2023 r. Ja (imię i nazwisko) ...................................................................................................................... Reprezentujący Wykonawcę ..................................................................................................................................................... ……………………………………………………….………………………………………………………………………………………. oświadczam, że stosownie do art. 59 i 73 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 poz. 1541, 1669, 2136) wdrażam/y* lub posiadam/y* wdrożony system HACCP z zastrzeżeniem art.63 ust.2 w/w ustawy. Prawdziwość powyższych danych potwierdzam(y)własnoręcznym podpisem świadom(i) odpowiedzialności karnej z art. 297 kk ............................................................. /Podpis Wykonawcy lub upoważnionego przedstawiciela/ *)niewłaściwe skreślić Załącznik nr 8 do SWZ ................................................ ………....................... dnia .......................... /pieczęć firmowa Wykonawcy/ OŚWIADCZENIE INFORMACJA O PRZYNALEŻNOŚCI BĄDŹ BRAKU PRZYNALEŻNOŚCI DO GRUPY KAPITAŁOWEJ Przystępując do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie podstawowym bez przeprowadzenia negocjacji na podstawie art. 275 pkt.1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo Zamówień Publicznych (Dz.U. z 2021 r. poz. 1129 z póź.zm.), zwanej dalej ustawą PZP, na: Sukcesywną dostawę produktów żywnościowych do Przedszkola im. Adama Żeromskiego w Nałęczowie, w roku 2023 r. Ja (imię i nazwisko) ...................................................................................................................... Reprezentujący Wykonawcę …………………………………………......................................................................................................... ……………………………………………………………………………………………………………………………………………… oświadczam, że : 1. nie należę/my do grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów ( Dz. U. z 2018 r., poz. 799, 650, 1637, 1669.) 2. należę/my do grupy kapitałowej i związku z tym składam w załączeniu listę podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej * • Właściwe zaznaczyć Prawdziwość powyższych danych potwierdzam(y)własnoręcznym podpisem świadom(i) odpowiedzialności karnej z art. 297 kk. .............................................................. /podpis Wykonawcy lub upoważnionego przedstawiciela/ Załącznik nr 9 do SWZ .................................................... …………..................... dnia .......................... /pieczęć firmowa Wykonawcy/ Zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji wykonawcy niezbędnych zasobów w celu korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia na: Sukcesywną dostawę produktów żywnościowych do Przedszkola im. Adama Żeromskiego w Nałęczowie, w roku 2023 r. Zadanie nr ............ Dane podmiotu oddającego do dyspozycji niezbędne zasoby: Nazwa................................................................................................... Adres..................................................................................................... REGON................................................................................................ NIP....................................................................................................... Nr tel.............................................. Nr fax.............................................. Zobowiązujemy się do oddania do dyspozycji na rzecz Wykonawcy: ....................................................................................................... / Nazwa Wykonawcy/ ........................................................................................................................................ /Adres Wykonawcy/ Niezbędnych zasobów w zakresie:* 1) wiedzy i doświadczenia, 2)dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia w celu korzystania z nich przez w/w Wykonawcy przy wykonaniu zamówienia. W ramach korzystania przez Wykonawcę z oddanego mu do dyspozycji zasobu w postaci wiedzy i doświadczenia, zobowiązujemy się do doradztwa w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia, udostępnienia narzędzi lub urządzeń: a) ................................................................. b) ................................................................ Prawdziwość powyższych danych potwierdzam(y) własnoręcznym podpisem świadom(i) odpowiedzialności karnej z art. 297 kk. .................................................................. Podpis osoby uprawnionej do występowania w imieniu podmiotu Oddającego zasoby do dyspozycji lub upoważnionego przedstawiciela/ *właściwe zaznaczyć
Plik źródłowy
docx 133 KB pobrano: 37 razy
Osoba odpowiedzialna za powstanie informacji: Madejska Jolanta
dodano do BIP dnia 12-12-2022 11:26:12